New Project (2)

Tvarohový koláč s rybízem

Vyzkoušejte jednoduchý a přitom nutričně vyvážený tvarohový koláč s rybízem, který si můžete dát k snídani nebo na odpolední svačinu. 

Suroviny

  • 2 měkké polotučné tvarohy
  • bílý jogurt (150 g)
    rozmačkaný banán (cca 90 g)
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladké ječné mouky
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • odměrka (30 g)
  • čokoladového proteinu
  • 2 polévkoé lžíce mede (nebo 10 kapek vanilkových flavdrops kapek nebo 1 vanilkový cukr)
  • 2 hrsti rybízu

 

Postup přípravy

  1. V misce smícháme tvarohy s vejci, jogurtem a banánem, přidáme mouku, popřípadě lehce zředíme vodou. 
  2. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. 
  3. Do jedné zamícháme med nebo pár kapek vanilkových flavdrops. Do druhého těsta přimícháme čokoládový protein a holandské kakao.
  4. Obě vlijeme do formy s pečícím papírem a posypeme ovocem.
  5. Pečeme na 170 stupňů cca 40- 45 minut.

 

Tip

V létě koláč nechme vychladit v lednici a dopřejme si lahodné osvěžení.

Comments are closed.